Verouderd, maar zeker het online spelen waard!

In de geschiedenis van het wedden bij bookmakers, speelt William Hill een belangrijke rol. De bookmaker bestaat al vanaf 1934 en is daarmee een van de eerste bookmakers in Europa. Alleen Coral is eerder ontstaan. Het van oorsprong Engelse bedrijf is gevestigd in Gibraltar vanwege het belastingvoordeel. Door het lange bestaan is de bookmaker vooral betrouwbaar en degelijk. De lange geschiedenis zorgt ook wel een beetje voor een stoffige website, maar wat betreft de inhoud lijkt het prima gesteld met William Hill!

"Op zoek naar online gokbonus"

Waar de website misschien niet heel modern opgebouwd is, werkt het allemaal wel soepel. Het registreren gaat gemakkelijk, waardoor er weer een drempel weggenomen is. Je hoeft geen bevestiging via de mail te verwerken, waardoor ook mobiel een account zo aangemaakt is. Nadat het laatste stapje is gezet, komt men op de overzichtelijke, maar ietwat verjaarde website. Een knopje dat wel wat weggedrukt is, ontdekten we toen we wilden ontdekken hoe we een bonus konden krijgen. Onder het menu promotions konden we meer informatie vinden over de stortings/welkomstbonus. Althans, we konden keurig de uitleg vinden over bonussen waar we eigenlijk niet naar op zoek waren, maar over een welkomstbonus als nieuwe gebruiker van het sportbook stond eigenlijk niks. Bijzonder, aangezien bookmakers op die manier alles uit de kast trekken om jou naar hun site te lokken. Een poging in de helpdesk zal ons wellicht verder helpen.

"Helpdesk is snel, maar helaas niet slagvaardig"

Dat vermoeden klopte aardig. We kwamen na ongeveer een halve minuut in contact met de Engelstalige live helpdesk. Helaas werd onze vraag beantwoord met een linkje dat ons naar de homepage toe leidde. Een nieuwe poging in de chat had meer succes. Het kostte wat heen en weer typen, maar uiteindelijk wist de tweede hulp ons aan een prima bonus te helpen. We kregen twee freebets van tien euro, zonder rondspelen en direct uit te cashen. In de wetenschap dat dit soort voorwaarden nog wel eens kunnen veranderen, houden we wat dat betreft nog even een slag om de arm.

Om deze bonus te krijgen, moeten we uiteraard wel geld storten. Dit kan vrij gemakkelijk aangezien William Hill alle soorten van overmaken zo een beetje ondersteunt. Denk aan de gangbare manieren van geld overmaken: iDEAL, MasterCard en VISA. Ook kunnen de ervaren wedders gebruik maken van bijvoorbeeld de E-Wallet, in dit geval: Skrill en Neteller. Uitbetalen gaat echter wat lastiger en getuigd niet van gastvrijheid. Allereerst is de ‘withdrawal’ functie lastig te vinden. De stortingknop is zo gevonden, maar wanneer we gewonnen geld willen uitbetalen, wordt het een lastiger verhaal. Uiteindelijk kun je via je postvak op de juiste pagina komen. Dan ben je er echter nog niet, want vervolgens vragen ze je om bepaalde documenten op te sturen, voordat je ├╝berhaupt aan uitbetalen toekomt. We kunnen dus niet stellen dat dit een toegankelijke manier van uitbetalen bij deze bookmaker is. Wanneer je uiteindelijk alle nodige papieren hebt opgestuurd, duurt betalen via reguliere organisaties tussen de drie en vijf werkdagen.

''GOED AANBOD, ODDS MIDDELMAAT''

Wat betreft het aanbod heb je bij William Hill absoluut niks te klagen. De bookmaker biedt vrijwel alle wedstrijden aan en doet dat nog op een overzichtelijke manier ook. Ze schalen de wedstrijden op verschillende niveau’s, waardoor je bij de belangrijkste wedstrijden begint. Waar William Hill in tekort komt, is het ontbreken van een degelijk zoeksysteem. Wanneer we nu een wedstrijd willen vinden, zullen we eerste de hele lijst wedstrijden moeten openen, om vervolgens met de zoekfunctie van de browser de wedstrijd te vinden. Omslachtig en onhandig.

De odds die door William Hill worden aangeboden zijn prima. Ze steken er niet bovenuit, maar de wedders van deze bookmaker hoeven ook niet bang te zijn dat ze tekort komen. Het aanbod aan wedstrijden in combinatie met odds van een voldoende hoogte, is deze bookmaker prima te gebruiken. William Hill heeft overigens wel een fijne toevoeging wanneer je een weddenschap hebt geplaatst. Rechts in beeld krijg je je lopende weddenschappen, inclusief livescore en hoelang er gespeeld is.

Onze conclusie over William Hill

Dat William Hill al zo lang bestaat is niet voor niks. De bookmaker doet het goed wat betreft het aanbod aan weddenschappen en levert dat met een prima service en vertrouwen. Er zijn echter wel wat puntjes waaraan wij ons in ieder geval moesten storen. Denk hierbij aan het ontbreken van de zoekfunctie en het lastig te ontdekken van de bonussen. Daarnaast oogt de website oud en in combinatie met de twee eerder genoemde punten, zal een nieuwe website een prima oplossing zijn. Wat dat betreft zijn er dus wel wat aandachtspunten voor deze bookmaker. Uiteindelijk stellen wij in ieder geval dit deze bookmaker een voldoende verdiend, maar zeker nog wel wat veranderingen kan toepassen.

Wat is jouw mening over William Hill?De hoogte van de odds

De klantenservice

Het gebruik van de website

Het gebruik van de appReacties van anderen (2)

door Bjorn K. 28-02-2017 15:56
De hoogte van de odds
De klantenservice
Het gebruik van de website
Het gebruik van de app

Ik vind William Hill wel ok. Vooral de klantenservice vind ik goed omdat ik snel geholpen werd. En nog goed ook. De odds zijn ook goed al vind ik de site niet altijd ff fijn. Beetje onoverzichtelijk.

door Johanna 17-01-2017 22:00
De hoogte van de odds
De klantenservice
Het gebruik van de website
Het gebruik van de app

Ik heb al sinds 4 jaar een account op William Hill. Zoals de review reeds aangeeft is de website niet de meest actuele maar wel zeer compleet en handig in gebruik. Odds zijn prima en het aanbod van sportweddenschappen groot!