ADO Den Haag

'DE RESIDENTIECLUB'

In februari 1905 werd ADO Den Haag opgericht. Ondanks de grootte van de stad, heeft de club, buiten enkele promoties, de laatste tientallen jaren geen bijzondere hoogtepunten gekend. Er mocht echter weer gedroomd worden nadat de club in 2014 verkocht werd aan United Vasen. Door de verkoop werd ADO na Vitesse de tweede Nederlandse club in buitenlandse handen. Met de Chinese eigenaar Wang Hui loopt het nog niet volledig op rolletjes. Er is veel gedoe omtrent het geld van de Chinees en ook de resultaten zijn nog niet fantastisch.

Wedden op ADO Den Haag? Hou hier rekening mee.

In Den Haag zien de supporters graag dat de mouwen worden opgestroopt. Met vechtvoetbal weet de club zich al een lange tijd te handhaven in de middenmoot, echter kan de stap naar de subtop niet worden gemaakt. Met de nieuwe eigenaar zijn de verwachtingen hoger, maar kunnen die nog niet worden waar gemaakt.

Goed om rekening mee te houden:
– Vechtvoetbal
– Rijke eigenaar en dus wachten op de transferwindow
– Fanatiek publiek

Historie van ADO Den Haag

Huidige trainer: Zeljko Petrovic
Opgericht: 1905
Prestatie seizoen 15/16: 11
Huidige begroting: 13,6 miljoen
Bijnaam: De Residentieclub
Harde kern: North Side/Midden Noord
Rivalen: Ajax en FC Utrecht
Meeste wedstrijden: Aad Mansveld(454)
Meeste doelpunten: Carol Schuurman(147)
Hoogste verkregen transfersom: 2,2 miljoen (Michiel Kramer naar Feyenoord)

Stadion: KYOCERA STADION

Op 23 april 2007 werd er afscheid genomen van het Zuiderpark-stadion. Het stadion was vanaf 1925 het vaste thuishonk van de Hagenezen geweest. Na dik tachtig jaar was het stadion af en onveilig. In 2007 ging ADO over naar het nieuwe en bijzonder veilige nieuwe stadion. Dat begon in ieder geval met een valse start want in het laatste jaar Zuiderpark, degradeerde ADO en dus werd het Kyocera Stadion direct het grootste stadion van de Eerste divisie.

Capaciteit: 15.000
Opening: 28 juli 2007

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand