AFC Ajax

'RECORDKAMPIOEN VAN NEDERLAND'

Ajax maakt samen met PSV en Feyenoord deel uit van de traditionele top drie. De club is in 1900 opgericht en behaalde van alle clubs in Nederland de meeste successen. De club behoort tot een van de meest succesvolle clubs van Europa. Met spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten en Zlatan Ibrahimovic, heeft de club vele grote namen gekend. In het huidige bestuur zitten onder andere oud-Ajacieden Marc Overmars en Edwin van der Sar. 

Wedden op AFC Ajax? Hou hier rekening mee.

Ajax is een club dat altijd aanvallend en mooi voetbal wil spelen. Zo is dat van oudsher ontstaan. Bij een kleine voorsprong proberen ze deze altijd uit te bouwen in plaats van de voorsprong alleen te verdedigen. In de Amsterdam ArenA heeft Ajax te maken met een zeer kritisch publiek. Wanneer het voetbal niet goed is, of er tegen een achterstand aangekeken wordt, kunnen de Ajax-fans de steun laten vallen of vroegtijdig het stadion verlaten.

Goed om rekening mee te houden:
– Aanvallend voetbal
– Samen met PSV normaal gesproken de sterkste elftallen
– Kampioensdrang
– Jong talent, in sommige gevallen kwetsbaar

Historie van AFC Ajax

Huidige trainer: Peter Bosz
Opgericht: 1900
Prestatie seizoen 15/16: 2
Huidige begroting: 65 miljoen
Bijnaam: Joden, Godenzonen
Harde kern: F-Side, Vak410
Rivalen: Feyenoord, ADO Den Haag, PSV en Utrecht
Meeste wedstrijden: Sjaak Swart(603)
Meeste doelpunten: Piet van Reenen(214)
Hoogste verkregen transfersom: 32 miljoen (Arkadiusz Milik naar Napoli)

Stadion: DE AMSTERDAM ARENA

Sinds 1996 speelt Ajax de thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA. Met de enorme capaciteit is dit het grootste stadion van Nederland. De ArenA kent verschillende mogelijkheden om andere evenementen te organiseren. Inmiddels zijn er al hoop concerten en andere activiteiten georganiseerd in de ArenA. Het stadion werd gebouwd toen het oude vertrouwde stadion De Meer niet veilig genoeg was. Er konden ook een stuk minder toeschouwers in en daardoor week Ajax voor grote wedstrijden vaak uit naar het Olympisch stadion.

Capaciteit: 53.346
Geopend: 14 augustus 1996

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand