AZ Alkmaar

'BEST OF THE REST'

AZ is een club met de nodige pieken en dalen in de geschiedenis. Tot twee keer toe stond de club op het randje van een faillissement. De laatste keer was in 2009. Eerder dat jaar wisten de Alkmaarders voor de tweede keer in de geschiedenis het kampioenschap te winnen. In het najaar van dat kalenderjaar, ging hoofdsponsor en geldschieter Dirk Scheringa Bank failliet. Het leverde onzekere tijden op, maar de club was sterk genoeg om deze klap te overleven. AZ deed sportief gezien een stap terug, maar zijn nog altijd een stabiele factor in de subtop van de Eredivisie. 

Wedden op AZ Alkmaar? Hou hier rekening mee.

Achter de traditionele top drie is AZ al jaren een goede nummer vier. In 2009 wisten de Alkmaarders zelfs het kampioenschap binnen te slepen. Het spel van AZ is verzorgd en zowel de resultaten als het spel is veelal stabiel en succesvol. Het aankoopbeleid is gedegen en daardoor is er sprake van een goede balans.

Goed om rekening mee te houden:
– AZ staat voor goed en verzorgd voetbal
– De club loopt zelden tegen een zware nederlaag aan
– Zowel uit als thuis wint niemand gemakkelijk van AZ

Historie van AZ Alkmaar

Huidige trainer: John van den Brom
Opgericht: 1967
Prestatie seizoen 15/16: 4
Huidige begroting: 22 miljoen
Bijnaam: Kaaskoppen
Harde kern: Ben Side
Rivalen: Ajax
Meeste wedstrijden: Michael Buskermolen(470)
Meeste doelpunten: Kees Kist(212)
Hoogste verkregen transfersom: 10 miljoen (Jozy Altidore naar Sunderland)

Stadion: AFAS Stadion

In augustus 2006 gingen de Alkmaarders over naar het nieuwe stadion. Destijds was hoofdsponsor Dirk Scheringa met zijn bank de naamgever van het stadion. Al snel ontstonden er plannen om het stadion verder uit te breiden, maar door de val van DSB werden deze plannen van tafel geveegd. Er werd overigens een tijd gesteggeld wat voor een soort gras er in het stadion moest komen te liggen. Uiteindelijk werd er een mix van natuur en kunstgras gelegd.

Capaciteit: 17.023
Geopend: 4 augustus 2006

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand