Excelsior

'EERSTE ARBEIDERSCLUB VAN NEDERLAND'

Excelsior was een van de eerste arbeidersclubs in Nederland, terwijl voetbal op dat moment nog een elitesport in Nederland was. Tevens is Excelsior de eerste club in Nederland dat aan shirtsponsoring deed. Ondanks de leeftijd van de club, speelden De Kralingers voornamelijk op een lager niveau. Inmiddels speelt de club voor het derde jaar achtereenvolgens op het hoogste niveau. Grote namen uit het verleden zijn: Jordy Clasie, Thomas Buffel, Royston Drenthe, Salomon Kalou en Robin van Persie.

Wedden op Excelsior? Hou hier rekening mee.

Excelsior is misschien wel de kleinste club in de Eredivisie. Toch speelt de ploeg met regelmaat op het hoogste niveau en houdt dit momenteel al drie achtervolgende jaren vol. De ploeg speelt in eigen huis op kunstgras en het lijkt erop alsof daar ook op wordt ingekocht. De meeste spelers zijn vooral technisch goed onderlegd en dat werpt zijn vruchten af op dit terrein.

Goed om rekening mee te houden:
– Excelsior speelt thuis op kunstgras
– klein stadion met weinig publiek

Historie van Excelsior

Huidige trainer: Mitchell van der Gaag
Opgericht: 1902
Prestatie seizoen 15/16: 15
Huidige begroting: 5,1 miljoen
Bijnaam: De Kralingers
Fanatieke tribune: Robin van Persie tribune
Rivalen: Feyenoord
Meeste wedstrijden: Nol Braams(233)
Meeste doelpunten: Nol Braams(161)
Hoogste verkregen transfersom: 750.000 (Mounir El Hamdoui naar Tottenham Hotspur)

Stadion: Woudenstein

In de Rotterdamse wijk Karlingen ligt het stadion van Excelsior. Dit pittoreske stadion is in 1902 gebouwd en is nog altijd een van de kleinste stadions in het betaalde voetbal. Woudenstein is veruit het kleinste stadion van de Eredivisie. In 2010 werd er kunstgras aangelegd om geld te besparen op onderhoud van het gras. In 2014 maakte de club bekend dat het zou gaan kijken naar uitbreidingen. De hoeken van het stadion zouden moeten worden dicht gemaakt en ook zou er meer ruimte komen voor business-seats.

Capaciteit: 3.531
Geopend: 23 juli 1902

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand