FC Groningen

'DE TROTS VAN HET NOORDEN'

Wanneer we naar de meeste andere Eredivisieclubs kijken, is FC Groningen nog een redelijk jonge club. In 1971 ontstond te club als voortvloeisel uit de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging. Het heeft even geduurd voordat de plaatselijke FC een stabiele subtopper werd, al hebben ze nou alle zaken prima onder controle. De Euroborg bleek in 2006 een gouden greep en FC Groningen werd langzamerhand een stabiele factor. In de laatste tien jaar eindigde FC Groningen slecht een keer in het rechter rijtje en dus kunnen ze beschouwd worden als een subtopper.

Wedden op FC Groningen? Hou hier rekening mee.

FC Groningen is een club van de supporters. Het Noordlease stadion is dan ook een voor tegenstanders moeilijke vesting. Vele grote clubs hebben de grootste moeite om in het Noorden van Nederland de punten mee naar huis te nemen. Er lijkt een magische kracht los te komen als de groen-witte strijders het veld van het stadion betreden.

Goed om rekening mee te houden:
– De spelers gaan voorop in de strijd in thuiswedstrijden
– Uitwedstrijden zijn het tegenovergestelde, weinig resultaat
– Begin van de wedstrijd voorop in de strijd
– Bij een geringe achterstand een slotoffensief

Historie van FC Groningen

Huidige trainer: Ernest Faber
Opgericht: 1971
Prestatie seizoen 15/16: 7
Huidige begroting: 21,5 miljoen
Bijnaam: Trots van het Noorden, Boeren
Harde kern: Z-Side
Rivalen: SC Heerenveen, Ajax, FC Twente
Meeste wedstrijden: Jan van Dijk(537)
Meeste doelpunten: Peter Houtman(128)
Hoogste verkregen transfersom: 10 miljoen (Marcus Berg naar Hamburger SV)

Stadion: Noordlease Stadion

Het Noordlease Stadion werd in 2006 geopend door clubicoon Arjen Robben. De supporters noemden het stadion als snel De Groene Hel. Dit kwam door de geweldige voetbalsfeer die er zeker in de eerste jaren hing. De club was een dik jaar ongeslagen in eigen huis. Destijds heette het stadion nog De Euroborg, die naam is in juli 2016 verkocht en vanaf dat moment ging het onderkomen verder als het Noordlease Stadion.

Capaciteit: 22.579
Geopend: 13 januari 2006

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand