FC Twente

'DOOR HET OOG VAN DE NAALD'

De club uit Enschede kwam in de lente van 2016 met de schrik vrij toen de KNVB een eerdere degradatie moest terugdraaien. Oud-voorzitter Joop Munsterman had via allerlei corrupte manieren geld weten te genereren voor De Tukkers. De KNVB was onverbiddelijk en wees FC Twente richting de Eerste Divisie. Door de enorme schulden leek dit het einde te zijn voor de club. Echter bewoog de beroepscommissie van de KNVB zich over de zaak en draaide de beslissing terug. Het is de redding van de club geweest. 

Wedden op FC Twente? Hou hier rekening mee.

Door de financiële crisis die door Munsterman is achtergelaten, bleef de selectie van FC Twente lang in onzekerheid. Daar werd het transferbeleid ook op bepaald en daardoor is de selectie nog lang niet in balans. Het is daarom handig om even af te wachten op de eerste speeldag.

Goed om rekening mee te houden:
– Trouwe achterban
– Door de financiële situatie afwachten op de definitieve selectie
– Jonge ploeg

Historie van FC Twente

Huidige trainer: René Hakern
Opgericht: 1965
Prestatie seizoen 15/16: 13
Huidige begroting: 28 miljoenrn
Bijnaam: De Tukkers
Harde kern: Vak-P
Rivalen: Heracles Almelo, Ajax, FC Groningen
Meeste wedstrijden: Sander Boschker (562)
Meeste doelpunten: Blaise N’Kufo (156)

Stadion: DE GROLSCH VESTE

In 1997 begon FC Twente aan de bouw van het nieuwe stadion. Destijds kon het toenmalige Arke Stadion 13.500 toeschouwers herbergen. De club ging echter stevig verbouwen en in 2007 werd de capaciteit uitgebreid naar 24.200. In 2011 werd de uitbreiding hervat en zorgde een nieuwe verbouwing voor de huidige capaciteit. Er stond direct weer een verbouwing op de planning, alleen is dat momenteel niet mogelijk vanwege de financiële wanorde.

Capaciteit: 30.205
Geopend: 10 mei 1998

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand