FC Utrecht

'OP ZOEK NAAR STABILITEIT'

FC Utrecht is geen oude club, toch is club redelijk roemrucht, mede door de voetbalsfeer in stadion De Galgenwaard. In 2016 beleefde de club een goed seizoen door in zowel de bekerfinale als de eindronde van de Play-Offs terecht te komen. Toch bleef het elftal van Erik ten Hag twee keer met lege handen staan, nadat er van respectievelijk Feyenoord en Heracles werd verloren. Toch zullen De Domstedelingen terugkijken op een goed seizoen. Ook lijkt het na een aantal broeierige jaren eindelijk wat rustiger te worden. 

Wedden op FC Utrecht? Hou hier rekening mee.

In de Galgenwaard is het altijd lastig voetballen, zeker voor de topclubs. Dit komt door de vijandelijke sfeer en de vechtmentaliteit die het elftal eigenlijk ieder jaar weer in het bezit heeft. Thuis hoeft FC Utrecht voor niemand bang te zijn. Het elftal bezit een mix van goede voetballers en kan leunen op een prima defensie. Ook lijkt trainer Ten Hag goed door te hebben hoe hij zijn manschappen het veld in moet sturen.

Goed om rekening mee te houden:
– Vechtvoetbal
– Thuisvoordeel
– Sterke defensie

Historie van FC Utrecht

Huidige trainer: Erik ten Hag
Opgericht: 1970
Prestatie seizoen 15/16: 5
Huidige begroting: 17 miljoen
Bijnaam: De Domstedelingen
Harde kern: Bunnikside
Rivalen: Ajax
Meeste wedstrijden: Jan-Paul de Jong(369)
Meeste doelpunten: Leo van Veen (165)

Stadion: DE GALGENWAARD

Het stadion van FC Utrecht heeft de naam te danken aan de rijke historie van het terrein. Tot ongeveer 1600 was het terrein een galgenveld waar de lijken van eerder geëxecuteerden werden opgehangen. Het stadion is niet alleen geschikt voor voetbal, in de sporthal achter de lange zijde is ruimte voor andere sporten. Ook werd er in 1998 het WK hockey gespeeld.

Capaciteit: 23.750
Geopend: 1 juli 1970

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand