Feyenoord

'VOLKSCLUB PUR SANG'

Feyenoord is een echte volksclub. De Rotterdamse haven staat centraal bij deze voetbalclub. Dit merk je aan verschillende dingen, zoals de scheepshoorn die je hoort wanneer Feyenoord een doelpunt heeft gemaakt. De club van het volk werd al gauw een rivaal van Ajax, dat zich meer profileerde als eliteclub, iets dat tot op de dag van vandaag nog altijd zo heerst. Doordat Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won, is de club uit Rotterdam nog altijd de Nederlandse ploeg dat voor het laatst een Europese prijs wist te pakken.

Wedden op Feyenoord? Hou hier rekening mee.

Feyenoord behoort nog altijd tot de top drie van Nederland. Het laatste kampioenschap is alweer een tijd geleden gevierd, maar toch blijft de club een outsider. Het vechtvoetbal, zeker in eigen huis, blijft inspirerend. Zeker wanneer een volle Kuip achter de ploeg gaat staan.

Goed om rekening mee te houden:
– Feyenoord geeft zelden op
– In De Kuip is alles mogelijk
– De twaalfde man reist de club altijd achterna

Historie van Feyenoord

Huidige trainer: Giovanni van Bronckhorst
Opgericht: 1908
Prestatie seizoen 15/16: 3
Huidige begroting: 50 miljoen
Bijnaam: De Stadionclub
Harde kern: Het Legioen
Rivalen: Ajax en Sparta
Meeste wedstrijden: Coen Moulijn(487)
Meeste doelpunten: Cor van der Gijp(162)
Hoogste verkregen transfersom: 18 miljoen (Dirk Kuyt naar Liverpool)

Stadion: De Kuip

In de volksmond wordt het stadion van Feyenoord ‘De Kuip’ genoemd. Deze benaming heeft de tempel te danken aan de vorm van het dak. Het stadion van Feyenoord wordt al jarenlang verkozen tot het beste stadion van Nederland. Dat heeft de club te danken aan de sfeer en de prachtige grasmat die er ligt. In De Kuip wordt aan het einde van het seizoen traditioneel de bekerfinale gespeeld. De laatste jaren wordt er gesteggeld over een nieuw stadion voor de Rotterdamse club, deze plannen worden naar alle waarschijnlijkheid gerealiseerd alleen is het de vraag wanneer de bouw daadwerkelijk plaats gaat vinden.

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand