Heracles Almelo

'HET DOMEIN VAN JAN SMIT'

In het seizoen 04/05 wist Heracles Almelo onder trainer Peter Bosz kampioen te worden van de Eerste Divisie. Doordat de club van voorzitter Jan Smit een van de kleinste begrotingen had, wees alles erop dat ze direct weer zouden degraderen. Toch wisten De Heraclieden zich knap te handhaven en inmiddels al elf jaar in de Eredivisie, zonder nacompetitie te spelen. Afgelopen seizoen werd er zelfs deelgenomen aan de Play-Offs. Met succes, want Heracles plaatste zich voor het eerst voor de Europa League.

Wedden op Heracles Almelo? Hou hier rekening mee.

Sinds Heracles weer deel neemt aan de Eredivisie spelen ze eigenlijk ieder jaar goed voetbal. De spelers worden gescout op de voetballende kwaliteiten, wat vooral voorkomt uit het kunstgras dat in het Polman Stadion ligt. De technisch begaafde selectiegroep speelt in thuis daardoor vaak snel en verzorgd voetbal.

Goed om rekening mee te houden:
– Technische spelers
– Publiek dicht op het veld
– Kunstgras

Historie van Heracles Almelo

Huidige trainer: John Stegeman
Opgericht: 1903
Prestatie seizoen 15/16: 6
Huidige begroting: 10 miljoen
Bijnaam: Heraclieden
Harde kern: Bianco Nero
Rivalen: FC Twente
Meeste wedstrijden: Kwame Quansah(490)
Meeste doelpunten: Everton(126)
Hoogste verkregen transfersom: 3 miljoen (Lerin Duarte naar Ajax)

Stadion: POLMAN STADION

In 1999 verhuisde Heracles Almelo van de Bornsestraat naar het Polman Stadion. In het stadion konden destijds 6.900 toeschouwers, bijna de helft van de huidige capaciteit. De groei werd ingezet door de promotie en het leuke attractieve voetbal wat destijds gespeeld werd. In 2014 kreeg Jan Smit wederom een nieuwe verbouwing er door en werd het stadion verbouwd tot een capaciteit van 12.080 toeschouwers.

Capaciteit: 12.080
Geopend: 10 september 1999

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand