PEC Zwolle

'RON JANS ALS TALISMAN VAN PEC'

De geschiedenis van PEC Zwolle kent veel ups en downs. Het komende seizoen speelt de ploeg uit Zwolle voor het vijfde jaar achtereenvolgens in de Eredivisie. In die vijf jaar is PEC Zwolle eigenlijk geen moment meer in de degradatieproblemen geweest. De laatste twee seizoenen werden zelfs Play-Offs voor Europees voetbal gespeeld. In 2014 en 2015 stond het elftal van trainer Ron Jans tot twee keer toe in de finale van de KNVB Beker. De club kende veel financiele problemen in het verleden, maar die zijn inmiddels weggepoetst en de Zwollenaren kunnen stellen dat ze in het bezit zijn van een stabiele middenmoter. 

Wedden op PEC Zwolle? Hou hier rekening mee.

Nadat PEC Zwolle terugkeerde op het hoogste niveau, liet de ploeg aanvallend en goed voetbal zien. Destijds was dat onder trainer Art Langeler. Zijn opvolger Ron Jans deed dat dunnetjes over en pakte zelfs de beker in 2014, door Ajax met een historische 5-1 te verslaan. PEC is binnen no time uitgegroeid tot een stevige subtopper in de Eredivisie en is een ploeg waar weinig ploegen echt gemakkelijk van kunnen winnen.

Goed om rekening mee te houden:
– Stabiele ploeg, dito spelbeeld
– Goede mix oud en jong
– Technische ploeg
– In het eigen stadion ligt kunstgras

Historie van PEC Zwolle

Huidige trainer: Ron Jans
Opgericht: 1910
Prestatie seizoen 15/16: 8
Huidige begroting: 11,5 miljoen
Bijnaam: Blauwvingers
Harde kern: FEU, Vandas Noord
Rivalen: Go Ahead Eagles
Meeste wedstrijden: Albert van der Haar(488)
Meeste doelpunten: Leo koopman(135)
Hoogste verkregen transfersom: 1.9 miljoen (Jesper Drost naar FC Groningen)

Stadion: Ijseldelta

Het IJseldelta Stadion is de opvolger van het Oosterenkstadion. Het oude stadion van de club voldeed niet meer aan de ambities van de club. De capaciteit was te klein en daardoor zou de club niet langer een stabiele middenmoter in de Eredivisie kunnen worden. Uiteindelijk kreeg de clubleiding gelijk, want inmiddels speelt PEC Zwolle voor een vol stadion en hebben ze een plekje gevonden in de middenmoot van de Eredivisie.

Capaciteit: 12.500
Geopend: 29 augustus 2009

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand