PSV Eindhoven

'OP JACHT NAAR DERDE TITEL OP RIJ'

Naast Feyenoord en Ajax behoort ook PSV tot de traditionele top drie van Nederland. De club ontstond in 1910 als Philips Elftal. Destijds bestond het elftal uit werknemers van het gelijknamige bedrijf. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf verbonden aan de club. Sinds de begin jaren 70 is de Eindhovense club niet meer weg te slaan uit de top drie. Zeer sporadisch eindigt de club op een lagere plek (drie keer sinds 1975). In het seizoen 15/16 liet PSV ook Europees weer van zich horen. Uiteindelijke finalist Atletico Madrid was in de achtste finale na strafschoppen te sterk.

Wedden op PSV Eindhoven? Hou hier rekening mee.

Nadat de Eindhovenaren voor het tweede jaar op rij het landskampioenschap binnen sleepten, mogen zij wederom de Champions League in. Na het succes van vorig seizoen, hopen ze dit jaar weer te stunten. Doordat daar een bepaalde focus op ligt, kan dat ten koste gaan van de competitie. Aan de andere kant levert het kampioenenbal meer dan tien miljoen euro op, waardoor de club kan investeren in nieuwe spelers.

Historie van PSV Eindhoven

Huidige trainer: Philip Cocu
Opgericht: 1913
Prestatie seizoen 15/16: 1
Huidige begroting: 65 miljoen
Bijnaam: Lampjes, Boeren
Harde kern: Lighttown Madness
Rivalen: Ajax
Meeste wedstrijden: Willy van der Kuijlen(528)
Meeste doelpunten: Willy van der Kuijlen(308)
Hoogste verkregen transfersom: 34 miljoen (Memphis Depay naar Manchester United)

Stadion: PHILIPS STADION

In de beginjaren van de 20ste eeuw werd er speciaal voor medewerkers van Philips een dorp gebouwd. Op datzelfde terrein werd niet veel later een sportpark gebouwd waar voornamelijk atletiek en voetbal werd bedreven. In de eeuw die daarop volgde werden er verschillende verbouwingen ondernomen. In 2002 werd voor de laatste de capaciteit uitgebreid tot 35.000 stoeltjes.

Capaciteit: 35.000
Geopend: 12 december 1910

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand