Roda JC Kerkrade

'DE TROTS VAN HET ZUIDEN'

Roda JC Kerkrade is een fusie van verschillende clubs. De volledige naam is Roda Juliana Combinatie Kerkrade en bergt in principe vier verschillende clubs. Roda JC is ondanks het degraderen in 2014, niet meer weg te denken uit de Nederlandse Eredivisie. Sinds 1974 speelde de Geel-zwarten op 2014 na, onafgebroken op het hoogste niveau. Het had niet veel gescheeld of Roda JC was nog een keer gefuseerd, ditmaal met Fortuna Sittard. Uiteindelijk ontbrak de financiële steun van de provincie Limburg. 

Wedden op Roda JC Kerkrade? Hou hier rekening mee.

Ondanks de degradatie in 2014, is Roda JC in principe een stabiele Eredivisieclub. De club bezit een groot stadion dat zeker tegen de topploegen goed bezet is. De club weet zich de laatste transferwindows goed te versterken en ook komend seizoen lijkt de club uit Kerkrade klaar om de strijd aan te gaan met de middenmoot.

Goed om rekening mee te houden:
– Suikeroom Nol Hendriks zorgt voor een brede selectie
– In veertig jaar slechts een jaar eerste divisie
– Thuisvoordeel

Historie van Roda JC Kerkrade

Huidige trainer: Yannis Anastasiou
Opgericht: 1962
Prestatie seizoen 15/16: 14
Huidige begroting: 10 miljoen
Bijnaam: Koempels, Trots van het Zuiden
Harde kern: Ultras Kerkrade
Rivalen: MVV, Fortuna Sittard, VVV Venlo
Meeste wedstrijden: Gène Hanssen(442)
Meeste doelpunten: Dick Nanninga(107)
Hoogste verkregen transfersom: 9 miljoen (Arouna Koné naar PSV)

Stadion: PARKSTAD LIMBURG STADION

Half jaren negentig kwamen de gebreken van het oude Sportpark Kaalheide aan het licht. Het stadion voldeed niet meer aan de moderne eisen en dus moest er een nieuw stadion worden gebouwd. Toch liet dat nog even op zich wachten doordat de gemeenten Heerlen en Kerkrade er niet uit kwamen binnen welke gemeentegrenzen het stadion gebouwd moest worden. Uiteindelijk duurde het zes na de eerste plannen totdat de eerste paal de grond in ging.

Capaciteit: 19.979
Geopend: 15 augustus 2000

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand