SC Heerenveen

'VOETBALLEN IN HET FRIESE HAAGJE'

Tot in de beginjaren negentig was SC Heerenveen een Eerste Divisie club. De jaren die daarop volgden eigenlijk alleen nog klasseringen in de middenmoot van de Eredivisie. Afgelopen seizoen was de twaalfde positie de slechtste klassering sinds 1994. Het bijzondere aan SC Heerenveen is dat wanneer Abe Lenstra Stadion helemaal vol zit, bijna de alle inwoners van Heerenveen een plekje hebben bemachtigd. Het geeft aan dat de prestaties van de Friese club knap zijn ten opzichte van de clubs uit de randstad, waar in principe in een veel grotere vijver wordt gevist.

Wedden op SC Heerenveen? Hou hier rekening mee.

In Friesland is SC Heerenveen uitgegroeid tot een stabiele subtopper in de Eredivisie. De club staat bekend om de goede scouting en wist de afgelopen jaren veel geld te verdienen met topspitsen Klaas-Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani en Afonso Alves. De topclubs hebben het vaak lastig in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen zijn enorm trots op de club en dat stralen ze uit vanaf de tribune.

Goed om rekening mee te houden:

– SC Heerenveen is in eigen huis lastig te verslaan
– Ieder seizoen weer een aantal topspelers
– Aanvallend voetbal

Historie van SC Heerenveen

Huidige trainer: Jurgen Streppel
Opgericht: 1921
Prestatie seizoen 15/16: 12
Huidige begroting: 19,7 miljoen
Bijnaam: Fean, Superfriezen
Harde kern: Nieuw Noord
Meeste wedstrijden: Teun Kist(340)
Meeste doelpunten: Alfred Finnbogason(53)
Hoogste verkregen transfersom: 17 miljoen (Afonso Alves naar Middlesbrough)

Stadion: ABE LENSTRA STADION

SC Heerenveen betrok in 1994 het Abe Lenstra Stadion. Net zoals bij vele clubs bleek het een gouden greep. De toeschouwersaantallen namen toe en ook bood het stadion ruimte voor andere activiteiten. De voorganger van het Abe Lenstra Stadion was Sportpark Noord dat door de ambities van de club moest worden verlaten. Het stadion is vrijwel altijd goed gevuld al ontbreekt de echt voetbalsfeer in deze tempel wel een klein beetje.

Capaciteit: 26.100
Geopend: 20 augustus 1994

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand