Sparta Rotterdam

'TERUG OP HET STRIJDTONEEL'

De in 1888 opgerichte voetbalclub Sparta Rotterdam is tot op de dag van vandaag de oudste betaalde voetbalclub van Nederland. De club kende vroeger de betere jaren, van 1900 tot en met 1915 wisten ze vijf keer landskampioen te worden. Na zes jaren van afwezigheid, is Sparta nu weer terug op het hoogste niveau. De club wist zich al flink te versterken en dus lijken ze komend seizoen serieus mee te gaan doen om rechtstreekse handhaving.

Wedden op Sparta Rotterdam? Hou hier rekening mee.

De laatste jaren zagen we dat een promovendus zich prima kan handhaven op het hoogste niveau. Eerder lieten Heracles en PEC Zwolle dit zien, afgelopen jaar was het de beurt aan NEC Nijmegen. Sparta heeft niks te vrezen en zal dus zonder al te veel druk starten aan het nieuwe seizoen. De selectie is redelijk in balans en vanuit de jeugd hebben de Rotterdammers al jaren een goede toevoer.

Goed om rekening mee te houden:
– Niks te verliezen
– Veel talent
– Jong betekent niet direct goed
– Weinig ervaring

Historie van Sparta Rotterdam

Huidige trainer: Alex Pastoor
Opgericht: 1888
Prestatie seizoen 15/16: Kampioen Eerste Divisie
Huidige begroting: 4.8 miljoen
Bijnaam: Kasteelheren
Harde kern: Spangenaren
Rivalen: ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior
Meeste wedstrijden: Pim Doesburg(471)
Meeste doelpunten: Ronald Lengkeek(102)

Hoogste verkregen transfersom: 4 miljoen (Marvin Eemnes naar Middlesbrough)

Stadion: HET KASTEEL

Rotterdam beschikt naast De Kuip over nog een prachtig historisch stadion. Het Kasteel werd gebouwd in 1916 en de hoofdingang is nog altijd een gedeelte van het origineel. Vroeger had het stadion zelfs nog kasteelbewoners, waaronder de terreinmeester. In 1928 zijn er nog interlands gespeeld tegen België, Chili en Egypte.

Capaciteit: 11.000
Geopend: 15 oktober 1916

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand