Vitesse

'HOLLYWOOD AAN DE RIJN'

De bijnaam ‘Hollywood aan de Rijn’ heeft Vitesse vooral te danken aan de rumoer die altijd rond de club hangt. In de tijden van voorzitten Karel Aalbers kwam de club negatief in het nieuws vanwege fraudegevoelige zaken. Uiteindelijk moest de club worden gered van het faillissement. In 2010 maakte de club bekend dat alle aandelen, op het gouden aandeel na, werden verkocht aan de Georgische zakenman Merab Jordania. De club zou vanaf dat moment mee moeten gaan doen om het kampioenschap. Verder dan een vier plek kwam het echter niet en inmiddels hebben die doelstellingen plaatsgemaakt. De club wil vanaf nu een stabiele gezonde subtopper zijn.

Wedden op Vitesse? Hou hier rekening mee.

In Arnhem is men altijd wat onzeker. Na de overname leeft de ploeg elke transferperiode in onzekerheid aangezien er vaak een karrenvracht aan spelers wordt geleverd. De samenwerking met Chelsea levert zo’n zeven a acht spelers op en daardoor is het aan het beginnen gissen hoe het elftal er uit komt te zien. De affiniteit met de supporters is wellicht daardoor ver te zoeken. Dit is terug te zien in de slechte bezettingsgraad van het stadion.

Goed om rekening mee te houden:
– Veelal gehuurde spelers
– Weinig publiek
– Goede voetballers, team samenstellen vaak lastiger

Historie van Vitesse

Huidige trainer: Henk Fraser
Opgericht: 1892
Prestatie seizoen 15/16: 9
Huidige begroting: 28 miljoen
Bijnaam: Vites, Hollywood aan de Rijn
Harde kern: Ultras Arnhem
Rivalen: NEC Nijmegen, De Graafschap
Meeste wedstrijden: Theo Bos(369)
Meeste doelpunten: Jan Dommering(156)
Hoogste verkregen transfersom: 13.9 miljoen (Wilfried Bony naar Swansea City)

Stadion: Gelredome

Het stadion van Vitesse bulkt niet van de fantastische voetbalsfeer. Het stadion heeft dichte hoeken en staat er vooral om bekend dat het slecht gevuld is. In de lente van 2016 maakte de club bekend dat ze de capaciteit van het stadion gaan terug schroeven. Dit om de lege plekken in het stadion op te vullen. Het stadion wordt ook gebruikt voor andere evenementen, zoals concerten.

Capaciteit: 21.248
Geopend: 25 maart 1998

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand