Willem II

'TRICOLORES OP JACHT NAAR MIDDENMOOT'

In de laatste jaren van de 19 eeuw, ontstond er in Brabant een klein clubje genaamd Tilburgia. Die naam behield het anderhalf jaar alvorens de club WIllem II ging heten. De vormalige koning Willem II woonde vroeger in Tilburg en daardoor werd de club naar hem vernoemd. De club heeft een rijke historie, maar wel met ups en downs. Zo degradeerde de club twee keer in de laatste vijf seizoenen. Eind jaren negentig wist de club zich nog te kwalificeren voor de Champions League.

Wedden op Willem II? Hou hier rekening mee.

Komend seizoen zal ongetwijfeld lastig worden voor Willem II. Met de nieuwe trainer Erwin van de Looi zullen de Tricolores op zoek gaan naar een nieuwe handhaving van voetballen op het hoogste niveau. Trainer Van de Looi stond bij zijn vorige club, FC Groningen, niet bekend om zijn aanvallende intenties. In principe is het spelersmateriaal bij de Tilburgers minder, dus hoeven we niet veel vuurwerk te verwachten in het Koning Willem II Stadion.

Goed om rekening mee te houden:
– Defensief ingestelde trainer
– Weinig financiële middelen
– Degradatiekandidaat

Historie van Willem II

Huidige trainer: Erwin van de Looi
Opgericht: 1896
Prestatie seizoen 15/16: 16
Huidige begroting: 9,2 miljoen
Bijnaam: Tricolores, Stoere Kerels
Harde kern: King Side
Rivalen: NAC Breda
Meeste wedstrijden: John Feskens (483)
Meeste doelpunten: Piet de Jong (216)
Hoogste verkregen transfersom: 5 miljoen (Mousa Dembélé)

Stadion: KONING WILLEM II STADION

Het stadion van Willem II gaat alweer twintig jaar mee en is de opvolger van het Gemeentelijk Sportpark, waar de Tilburgers vroeger de wedstrijden speelde. De glorietijden ontstonden drie jaar na opening. Trainer Co Adriaanse loodste zijn ploeg naar de toenmalige Uefa Cup, om een jaar later zelfs de poulefase van de Champions League te bereiken.

Capaciteit: 14.500
Geopend: 31 mei 1995

Laatste wedstrijden

Datum Wedstrijd Eindstand