Behoorlijke boete voor Tiplix.com

Trustfulgames ontvangt als exploitant van Tiplix.com een boete van 170.000 euro. De Kansspelautoriteit (KSA) legt deze boete op omdat Trustfulgames weddenschappen, slotmachines en een casino zou hebben aangeboden in Nederland. Eerder schreven we al over de strengere maatregelen van de KSA, ze lijken daad bij woord te voegen.

Menigeen zal zich dan afvragen waarom we hedendaags wel gewoon kunnen wedden bij Unibet, 888 en andere bookmakers. Het is gedoogd om online te wedden, mits de bookmakers zich houden aan een drietal vuistregels: geen reclame op de radio, tv en gedrukte media, de bookmakers mogen geen .nl url hebben en de website mag niet in het Nederlands geschreven zijn. Belgische bookmakers hebben wat betreft het laatste punt wat meer speelruimte, aangezien ze in België ook Nederlands spreken.

In het geval van Trustfulgames gingen ze nat doordat ze de website in het Nederlands hadden aangeboden. De KSA hoopt dat dit een waarschuwing is voor alle andere (kleinere) aanbieders, zodat er niet meer bookmakers de mist in gaan. De legalisatie komt eraan en dus zullen ze nog even geduld moeten hebben met het bestormen van de Nederlandse gokmarkt. Het wetsvoorstel is op weg richting het parlement en men verwacht dat er begin 2018 een nieuwe wet ligt.