Bookee: de Tinder app voor wedders

Vorige week hebben twee oud werknemers van 888 en William Hill een idee voor een nieuwe wedmethode gelanceerd. ‘Bookee’ moet een nieuwe app worden waarin wedders kunnen Tinderen met weddenschappen. Een volledig nieuw concept met dito gedachtengang. Om de ietwat verjaarde software en infrastructuur een boost te geven, kwamen Adam Kalmanson (ex-WilliamHill) en Adam Wilson (ex-888) met een soort Tinder voor wedders.

 

Uiteraard is het niet de doelstelling dat eenzame wedders op deze manier aan een partner komen, maar verschijnen er weddenschappen in beeld. Als het ware swipe je vervolgens een weddenschap naar like of unlike, zoals men dat met Tinder ook gewend is. In het geval van like ben je akkoord met de weddenschap en sluit je deze automatisch met de bookmaker af. Als voorbeeld gebruiken ze ‘Aguero scoort de 1-0 en City wint met 2-1’. Vervolgens bepaalt de wedder of hij de weddenschap het spelen waard vindt, of dat hij hem liever laat lopen. Net als op Tinder.

De uitvinders willen daarnaast ook nog een optie ontwikkelen waarin de wedder kan besluiten om diezelfde weddenschap aan te bieden bij een vriend of vriendin. De ander kan vervolgens beslissen of hij of zij meespeelt waardoor de inleg en winst gedeeld worden.

Uiteraard is het nog maar de vraag of dit concept daadwerkelijk een succes wordt. Het zou goed kunnen dat wedders liever meer controle willen en gewoon weddenschappen zelf willen uitkiezen. Echter kunnen we Bookee zien als een nieuw concept met andere mogelijkheden. De app is volledig gebouwd voor de mobiele telefoon, waar bookmakers nog wel eens moeite hebben om goede mobielvriendelijke websites te bouwen. We houden deze ontwikkeling zeker in de gaten!