Colossus Bets gaat social

In het kader van de opkomst van sociale media, kunnen bookmakers niet achterblijven. Colossus Bets heeft daarin het voortouw genomen en kwam met een aantal nieuwe features die zorgen voor meer sociale mogelijkheden. Niet lang daarna volgde ook Sky Bet met nieuw concept. Het moet de bookmakers meer spelers opleveren en daarnaast moeten de spelers onderling meer verbondenheid gaan voelen.

Bookmaker Colossus Bet kwam met het idee om spelers gezamenlijk tickets te laten kopen voor de grote loterijen. De wedders hebben meer kans om te winnen en hierdoor vaker een ticket aanschaffen voor de loterijen. Sky Bet kwam met een heel ander idee. Zo kun je bij deze bookmaker meespelen met weddenschappen van iemand anders. De opbrengst van de weddenschap (mits er gewonnen wordt, uiteraard) zal bij iedere meespeler hoger worden.

Het moet de bookmakers snelle en goedkope reclame opleveren. Doordat er meer in groepen wordt gewed, zullen meer mensen zich aanmelden op de website van de bookmaker. Althans, dat is het streven. Of dit concept daadwerkelijk gaat werken is nog even afwachten. Het is in ieder geval een goede poging om het wedden een nieuwe wending te geven.