Frank de Boer favoriet bondscoachrol voor Oranje

Het ontslag van Danny Blind levert weer een nieuwe weddenschap op: wie vervangt de oud-Ajacied en wordt de rest van de kwalificatie bondscoach van het Nederlands elftal? De bookmakers hebben uiteraard de odds klaar staan en hebben duidelijk een aantal favorieten, terwijl andere kandidaten helemaal niet worden genoemd. De geruchtencarrousel is aan het draaien geslagen, maar spring je er op in?

Paddy Power kwam als een van de eerste bookmakers met odds naar buiten. De bookmaker ziet in Frank de Boer en Ronald Koeman de twee belangrijkste kandidaten om Blind op te volgen. Toch lieten deze twee trainers al min of meer weten dat ze niet beschikbaar zijn. Overigens geldt dat ook voor Giovanni van Bronckhorst, die met zijn Feyenoord op kampioenskoers is en dat schip nog niet wil verlaten.

Het lijkt er vooralsnog niet op dat er een aantal coaches staan te springen om de handschoen aan te trekken. Louis van Gaal gaat om tafel met de KNVB, maar zoals het nu lijkt gaat dit om een adviesrol en dus mogen de hoge heren van de bond aan de bak. Bij de bookmakers kun je alle kanten op en kun je het meeste geld verdienen bij een aanstelling van Jimmy Floyd Hasselbaink. Als hij bondscoach wordt, gaat je inleg keer 31.