Update: fusie William Hill en Amaya van de baan

Dat William Hill klaar was voor een fusie bleek uit de eerder gestaakte onderhandelingen met 888 en Rank Group. Laatstgenoemde is een grote exploitant van casino’s en bingohallen en wilde door de overname een nog grotere rol spelen op de gokmarkt. Het bleek in ieder geval een teken dat William Hill open staat voor een fusie met een andere partij of meerdere partijen. Inmiddels is William Hill in ver gevorderde gesprekken beland en dus lijkt niks een fusie nog tegen te houden. Het gaat om het Canadese Amaya en zijn vooral bekend door het pokerplatform Pokerstars. 

De fusie zou een waarde hebben van ongeveer 5,5 miljard euro en is volgens de Britse media bijna rond. Wanneer alle seinen op groen staan ontstaat door de samensmelting een nieuw groot bedrijf. Wereldwijd kan dit bedrijf als een van de grootste worden beschouwd. Doordat Amaya sterk staat in de pokerwereld en William Hill wat betreft gokken absoluut geen kleine jongen is, lijkt dit een zeer gelukkig huwelijk. De fusie zorgt voor een enorme aanbieder in verschillende sectoren van online wedden en pokeren.

Het is overigens de volgende fusie in een zeer korte tijd. Ladbrokes en Coral vonden elkaar in eerder stadium al en ook Paddy Power en Betfair besloten om te fuseren. To be continued!

UPDATE: FUSIE AFGEBLAZEN
Bookmaker William Hill en gokbedrijf Amaya hebben bekend gemaakt dat de fusie van de baan is. Zoals eerder vermeld hebben beide partijen gesprekken gevoerd om te fuseren. Beide partijen kwamen er echter niet uit, waardoor de fusie van de baan is. De bedrijven zijn van mening dat zelfstandigheid in de toekomst meer kan bieden dan een samenwerking.