Sportradar zet zinnen op basketbal, begin van legalisering?

Een groot Zwitsers data bedrijf, Sportradar, is dichtbij een overeenkomst met de National Basketball Association. Voor een ieder beter bekend als de NBA. De deal zal bijna beklonken zijn en de Zwitsers zouden zo’n 250 miljoen dollar overmaken. Door de overeenkomst zouden data-analyses aan NBA teams kunnen worden verkocht, maar een ander opmerkelijke mogelijkheid is dat de officiële competitiegegevens verkocht kunnen worden aan bookmakers. Dat is opmerkelijk aangezien de NBA eerder een van de aanklagers tegen de legalisering van het wedden in New Jersey was.

Inmiddels heeft de woordvoerder van de bond uitgelegd dat ze wel een voorstander van de legalisering zijn, maar niet deel zou nemen aan de lobby om de regulering kracht bij te zetten. Het lijkt er wat dat betreft op dat de NBA de mening heeft bijgesteld.

Vanuit de American Gaming Association is naar buiten gekomen dat de voorspelling dat binnen vier jaar de legalisering er door is. Het lijkt erop al gauw op dat dit direct de reden voor de NBA is geweest om de onderhandelingen met Sportradar te starten.

Sportradar levert al aan meer dan 450 bookmakers diensten met betrekking tot statistieken en andere data die het voor de bookmaker gemakkelijker maken om goede weddenschappen aan te bieden. Met de overeenkomst met de NBA staan ze sterk op het moment dat de legalisering ook daar plaats gaat vinden en kunnen ze de bookmakers weer een goed handvat bieden.

Net als in Nederland heeft de overheid altijd baat bij extra inkomsten. In Amerika zal deze situatie niet anders zijn, dat zal alleen maar bevestigd worden door de enorme prijs die Sportradar zal gaan betalen voor de data. Het lijkt erop dat legalisering in Amerika weer een stapje dichterbij is gekomen.