Amaya mogelijk van de beurs

Waar Amaya tot voor kort nog druk bezig was met een mogelijke fusie, lijkt er nou alsnog een grote verandering aan te komen. Destijds ging een samenwerking met William Hill van de baan, nou ziet de grote baas zijn bedrijf het liefste van de beurs verdwijnen.

Het Canadese online gokbedrijf, voornamelijk bekend van pokerwebsite Pokerstars is volgens de oprichter David Baazov beter af zonder de beursgang. De gokwereld is volgens hem steeds volwassener en dus zouden ze er er beter aan doen om als privaat bedrijf verder te gaan. De oprichter van Amaya, met een Georgische roots, ondervindt veel hinder van de regels en heeft het bedrijf alleen maar meer verantwoordelijkheden doordat ze beursgenoteerd zijn.

Baazov zal een bedrag van 4,6 miljard euro willen betalen om het bedrijf van de beurs te krijgen. Dit is een bedrag van 16.45 euro per aandeel, wat een premie van 31 procent oplevert. Of het Baazov gaat lukken is nog even de vraag. Zoals eerder al op Voetbalgokken.net is geschreven over een mogelijke fusie met William Hill is dit de tweede mogelijke grote verandering in een korte tijd. Het is wat dat betreft nog maar de vraag hoe happig het bedrijf zelf is om de aandelen te verkopen.

UPDATE: Inmiddels heeft investeringsbedrijf KBC Aldini laten weten niks van de bovenstaande plannen af te weten.