Speelhallen verliezen terrein

De opkomst van online gokken is voor veel speelhallen slecht nieuws. De openbare gokgelegenheden hebben het momenteel niet gemakkelijk, gezien het feit dat ze het veelal financieel niet redden. Nu het aanbod online steeds verder uitgebreid wordt, lijkt het voor de exploitanten van speelhallen steeds lastiger om het hoofd boven water te houden.

In een artikel van het Dagblad van het Noorden komen een aantal Drentse uitbaters van gokhallen aan het woord. Zij geven aan dat de rek uit de markt lijkt en dat het lastig concurreren is met de online markt. Of het de markt volledig zal overnemen, is volgens de uitbaters niet aan de orde. Wel noemt André Kirindongo, uitbater van Kiri Casino & Bowling, de online goksites oneerlijke concurrentie. Hij noemt de regelgeving waaraan hij en zijn personeel zich moeten houden behoorlijk streng, waar de online aanbieders daar helemaal geen last van hebben.

Exploitant speelhal: ”Oneerlijke concurrentie”

Al met al zal de aankomende regulering er ongetwijfeld voor zorgen dat het voor de speelhallen lastiger wordt om het hoofd boven water te houden. Het is voor de exploitanten dat de groep die de tastbaarheid en de gezelligheid niet kan missen, niet snel slinkt. Thuis achter de pc is toch gemakkelijker dan de weg richting de gokhal.

Lees hier het volledige artikel van het Dagblad van het Noorden.