Super Bowl geen goudmijn voor bookmakers

Halverwege het grootste sportevenement van het jaar, zag het er voor de bookmakers bijzonder goed uit. De underdogs, Atlanta Falcons stonden ruim voor en dus leken veel wedders nat te gaan op een verrassende ondergang van de favoriet: New England Patriots.

Doordat de favorieten toch nog met de overwinning aan de haal gingen, leverde dit de bookmakers een licht verlies op. Dit had echter nog veel vervelender kunnen worden als men op het moment van de grote voorsprong geld op de New England Patriots had gezet. De odds van een overwinning van de Patriots lag rond de 13.00. Wedders die de gok hebben aangedurfd, zag de inzet dus keer dertien gaan.

Al met al hebben de bookmakers dus veelal een licht verlies geleden op dit duel. Toch was de finale ditmaal wel een spannende strijd, waar vorig seizoen de wedstrijd vooral saai en geen reclame was voor de sport. Dit betekent niet alleen reclame voor de sport, maar uiteindelijk ook voor de bookmakers. Zij zullen meer weddenschappen afsluiten op het moment dat een wedstrijd veel bekeken wordt.