Gaat William Hill in de verkoop?

De laatste jaren vinden er op het gebied van bookmakers behoorlijk wat fusies plaats. Paddypower en Betfair gingen al samen, Ladbrokes nam Coral Group over terwijl William Hill een succesvol bod op Sportingbet deed. Inmiddels lijkt er weer een grote overname aan te komen. De bookmaker bestaat sinds 1934 en was een van de eerste online aanbieders. Inmiddels hebben Rank Group, een van de grootste exploitanten van casino’s, en 888 gezamenlijk een nieuw bod op William Hill uitgebracht en dus lijkt het erop dat ook zij in de verkoop gaan.

Het eerste bod van 888 en Rank was 3,16 miljard pond (omgerekend zo’n 3,64 miljard euro). Het bedrag was een optelsom van een cash bedrag en aandelen. De twee kopers zouden William Hill een aandeel van 44,6% in het nieuwe bedrijf hebben geboden. Dit bod werd door William Hill als onvoldoende ervaart en naar de prullenbak verwezen. Het tweede bod was wat betreft opzet hetzelfde alleen zou William Hill in dat geval 48,8% van de aandelen krijgen.

Volgens het Financieel Dagblad boekte William Hill vorig jaar een omzet van 1,6 miljard pond. De overname zal ervoor zorgen dat Rank Group en 888 het grootste gokbedrijf van Groot-Britannië worden. Als de grootste concurrent ook in het bezit komt van deze twee partijen, staan ze het sterkste in Groot-Britannië en besparen ze in ieder geval een hoop geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geld dat in de concurrentiestrijd werd gestoken. Uiteraard is de belangrijkste inkomensbron het enorme klantenbestand dat deze twee bedrijven in het beheer zullen krijgen.

William Hill heeft uiteindelijk een statement gemaakt richting de potentiële kopers door een deadline aan te kondigen. Voor 21 augustus dit jaar wil de bookmaker een vernieuwd bod nog zien komen, daarna is kan de overname van tafel geveegd worden. Al is dat uiteraard betrekkelijk en lijkt dit een truc om de onderhandelingspositie te versterken, want sommige boden zijn te mooi om af te slaan.