Het weekend is achter de rug, maar gelukkig gaat het voetbal gewoon door. Deze week staat er weer het nodige bekervoetbal op het programma en volgende week duikelen weer in een week vol Europees voetbal. Dit levert niet alleen veel doelpunten op, maar wat te denken van de overtredingen, blunders en mooie acties? We zetten in elk geval een aantal van afgelopen week voor je op een rij:

1. UIT(KRAMER)..

Je bent tweede spits van een prachtige club als Feyenoord en wil het liefste in de basis staan. Om de twee weken schitteren in de Kuip. Het klinkt fantastisch en Michiel Kramer weet hoe het is. De spits speelde vorig seizoen het hele jaar in de basis en maakte veertien treffers. Het bleek niet genoeg want Feyenoord hengelde voor ongeveer 3,5 miljoen spits Nicolai Jørgensen binnen. De Deen doet het prima en Kramer verhuisde op zijn beurt naar de bank.\r\n\r\nAfgelopen weekend was hij als pinchhitter succesvol door de gelijkmaker binnen te knikken. Dit doelpunt vierde hij niet bij het nabijgelegen uitvak, maar hij vond het nodig om met een vinger voor zijn mond richting het thuisvak te gaan staan. Kramer verklaarde dat hij Feyenoord-fans zag zit. Juist ja.

2. WIE IS DE SJAAK?

Wanneer je een oud-voetballer bent, vragen de media vaak om je mening over bepaalde zaken. Dat is logisch, aangezien zij de gedachtengangen van ex-profs beter kunnen waarderen dan die van de man thuis op de bank. Allemaal niet meer dan logisch. Het blijft echter voor de topvoetballers van weleer nog wel eens lastig om niet te vaak de mening te ventileren.\r\n\r\nZo maakte Sjaak Swart zich na het mislopen van de titel vorig seizoen nogal belachelijk door te verkondigen dat hij hoopte dat De Graafschap dat seizoen nog zou degraderen. Een behoorlijk slechte verliezer. Afgelopen weekend kreeg Ajax aanvoerder Davy Klaassen een gele kaart voor een vermeende schwalbe in het strafschopgebied van tegenstander SC Heerenveen. Commentator van dienst, Leo Driessen, werd vervolgens door Mister Ajax gebeld. Driessen vond het voorval geen schwalbe, maar ook geen strafschop. Swart was het oneens en liet dat via een tirade aan de telefoon weten. Lekker nuttig!

3. LUCKY DE JONG

Na 585 minuten van droogte kreeg Luuk de Jong weer eens een bal tegen de touwen. In het Champions League duel met Atletico Madrid besloot trainer Phillip Cocu zijn spits langs de kant te houden. De Jong verkeerde duidelijk in een vormcrisis en er was maar een medicijn om dat probleem op te lossen: een doelpunt. In de vijftigste minuut dacht de spits dat hij zijn treffer al te pakken had, maar dat doelpunt kwam op naam van Tom Beugelsdijk. De Haagse verdediger zou de bal als laatste hebben geraakt.\r\n\r\nGelukkig was het voor De Jong vijf minuten later alsnog succesvol raak. Met een vakkundig boogballetje wipte de bal over doelman Ernestas Setkus heen. Zo sluiten we de top drie af met wat positivisme en wellicht de herstart voor Luuk de Jong!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!