Hoewel koning winter voor het eerst dit jaar Nederland in zijn greep heeft, is voor vele voetbalfans het goed dat de winterstop weer achter de rug is. De bal rolt weer en dat is maar goed ook. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar opmerkelijke momenten binnen of rondom de witte kalklijnen van het voetbalveld. De eerste top drie wordt door deze keer vooral door talent vorm gegeven.

1. BOONTJE KOMT ZIJN LOONTJE

Na een hevig conflict met Peter Bosz, weigerde Nemanja Gudelj op de bank van Ajax plaats te nemen. Er zouden hem valse beloftes zijn gemaakt, waardoor het onterecht was dat de middenvelder op de bank zou zitten. Het was voor de Serviër vervolgens onmogelijk om zich nog op te laden voor een rol als bankzitter. Niet veel later werd hij uit zijn lijden verlost door het Chinese Tianjin Teda. Nadat verschillende Chinese clubs zich, voor astronomische bedragen, versterkten met allerlei spelers uit de Europese competities, besloot men in te grijpen. Vanaf nu mogen de clubs nog maar drie buitenlandse spelers tegelijkertijd opstellen. Gudelj is echter een van de zeven buitenlandse spelers, waardoor de kans groot is dat hij alsnog de bank gaat warm houden, alleen in dit geval niet bij Ajax. Het verschil is alleen dat hij nu wel zijn bankrekening flink zal spekken.

2. VAN VADER TOT ZOON

Alle ogen waren in Zwolle gericht op Justin Kluivert. De 17-jarige vleugelaanvaller van Ajax staat aan de vooravond om in de voetsporen van zijn vader te treden. De zoon van de technisch directeur van Paris Saint Germain speelde onbevangen en gaf de overwinning op PEC Zwolle nog wat meer kleur. De jonge Kluivert heeft niet alleen het uiterlijk van zijn vader meegekregen, maar mag zich ook verheugen op een mooie toekomst in de voetballerij. Het was overigens niet de enige zoon van een Eredivisielegende die afgelopen weekend zijn debuut mocht maken. Ook Jordan Larsson, zoon van topspits Henrik Larsson, maakte minuten voor zijn nieuwe club. Hij droeg afgelopen weekend voor het eerst het shirt van NEC Nijmegen. Zo vader, zo zoon, al is het nog even afwachten of deze twee talenten daadwerkelijk dezelfde successen zullen behalen.

3. FRIESE STUNT

Een van de opmerkelijkste transfers van de laatste jaren hoort wat ons betreft ook in de top drie. SC Heerenveen trok begin vorige week het wonderkind Matin Ødegaard aan en deed daar de hele voetbalwereld mee verbazen. Ødegaard tekende op 16-jarige leeftijd een contract bij Real Madrid, dat hem een dikke twee miljoen per jaar oplevert. Tussen sterren als Cristiano Ronaldo, James Rodríguez en Gareth Bale kwam het talent nog niet aan de bak. Een verhuur aan een club met minder concurrentie was wat dat betreft de enige en beste optie. In Heerenveen mogen ze zich gaan opmaken voor een bijzondere anderhalf jaar, waarin het Noorse supertalent zijn klasse mag gaan tonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!