In de Eredivisie verloor de volledige top zes en op zich is dat al bijzonder te noemen. Toch kiezen we voor het selectiebeleid van onze bondscoach, strubbelingen binnen de selectie van Ajax en een enigszins opgefokte Zweed. We starten met Danny Blind en zijn soms er bijzondere keuzes.

1. BLIND ZONDER BRIL?

Een bondscoach is veelal zoekende naar de juiste samenstelling van de selectie. De spits is niet in vorm of de laatste man raakt in het laatste duel bij zijn club geblesseerd. Het is aan de bondscoach om dit zo goed mogelijk op te lossen en daar passende spelers voor te vinden. Zo werd de 32-jarige Stijn Schaars opgeroepen. Te licht bevonden voor PSV en nu aanvoerder van SC Heerenveen. Danny Blind koos niet voor Marten de Roon, vorig seizoen uitblinker in de Serie A en nu basisklant bij Premier League club Middlesbrough. Ook liet hij Ruud Vormer links liggen. Wekelijks een van de beste spelers op de Belgische velden en spil van Champions League club Club Brugge.\r\n\r\nBind verklapte nog wel dat hij met Brandley Kuwas had gebeld. Voor velen de grote onbekende en dat is ook niet zo vreemd: twee seizoenen speelde hij nog voor FC Volendam in de Eerste Divisie. Kuwas was verbaasd, net zoals de rest van voetbalminnend Nederland.

2. IN DE BAN VAN LEMIC

De naam Vlado Lemic zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Lemic is al jaren een zaakwaarnemer met opmerkelijke beslissingen en uitspraken. ‘Out of the blue’ besloot Ajacied Nemanja Gudelj om zijn werk bij Ajax neer te leggen. Al snel bleek dat zijn zaakwaarnemer, dezelfde Lemic, hier een rol in had gespeeld. De middenvelder zou ging niet meer kunnen concentreren op het bekleden van een reserverol bij de recordkampioen.\r\n\r\nHet getuigt van weinig zelfreflectie en realiteitszin dat Gudelj in dit geweld meegaat. De middenvelder is niet meer dan een modale speler in de Eredivisie en mag wat dat betreft blij zijn dat hij al een karrenvracht aan wedstrijden voor de Amsterdamse club heeft gespeeld. Wat Ajax betreft is het beter dat de speler vertrekt, al is het te hopen dat niet te gemakkelijk akkoord gaan met een bod op de werk weigerende Gudelj.

3. BOSJESMANNEN UIT NIJMEGEN

Het is niet eens iets van deze tijd, maar de Bosjesmannen uit Nijmegen hebben weer toegeslagen. De harde kern van NEC stond er al om bekend om in het bosrijke gebied rondom het stadion graag toe te slaan. Ditmaal door stenen te gooien richting een bus supporters van FC Groningen. In de goed gevulde bus zaten onder andere kinderen en dus waren de reacties verbolgen. Het was toch niet de wedstrijd waar de supporters over in zouden zitten. NEC kwam na een 0-1 achterstand terug tot een gelijkspel en had wat dat betreft weinig recht tot klagen.\r\n\r\nPositief punt: de voetbalclub uit Nijmegen nam de actie zeer serieus en heeft alle inzittenden van de bus een gratis kaart aangeboden voor de volgende editie NEC-FC Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!