Ondanks dat we onze voetbalhonger moesten stillen met een lading aan oefeninterlands en kwalificatieduels, was er nog genoeg te genieten. Deze week blikken we kort terug op het afscheid van een zeer bijzondere doelman en een spuwende voorzitter. We starten echter met een zeer getergde invaller.

1. DEPAY-BACKTIME

Waar spelers zich normaliter bij de clubs in de kijker moeten spelen om een uitnodiging te verwachten van Oranje, lijkt dat tegenwoordig omgedraaid. Memphis Depay is na het vertrek van Louis van Gaal een van de slachtoffers geworden. De jonge buitenspeler komt bij José Mourinho niet in de plannen voor en dus was het wellicht opmerkelijk dat hij juist nu zijn rentree in Oranje mocht maken. Bondscoach Danny Blind gunde hem geen basisplek, maar door het uitvallen van Arjen Robben en de als linksbuiten gepositioneerde Wesley Sneijder in de rust, viel hij sneller in dan verwacht.\r\n\r\nDe bekritiseerde youngster viel bijzonder goed in. Eerst kopte hij een als een volleerd spits een voorzet van Daley Blind binnen. In de slotfase besliste hij de wedstrijd door een vrije trap rechtstreeks achter de Luxemburgse doelman Ralph Schon te schieten.

2. PORTUGEZE ROGGEL

\r\n

\r\n\r\nIeder seizoen komt het een keer of twee voor. Spelers die het nodig achten om te spugen op een tegenstander. Bekendste voorbeeld is natuurlijk Frank Rijkaard. Inmiddels 26 jaar geleden spuwde hij tot twee keer toe richting zijn Duitse tegenstander Rudi Völler. Dit was echter in het heetst van de strijd en tijdens het strijdgeweld.\r\n

\r\n

In Portugal ontstond er een opstootje in de catacombe van de thuishaven van Sporting Lissabon. De thuisploeg had die dag aangetreden tegen Arouca. De thuisploeg won met 3-0 en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat de voorzitters van beide clubs elkaar troffen in de catacombe. Het bleek geen hartelijke bijeenkomst aangezien Sporting Lissabon-voorzitter Bruno De Carvalho zijn collega Carlos Pinho in het gezicht spuugde.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n\r\nBekijk het onderonsje hierrrr.\r\n\r\n

\r\n

3. LAATSTE WAPENFEIT JOGGINGBROEKDOELMAN

\r\n

\r\n\r\nAls doelman van Hongarije zul je niet snel wereldberoemd worden, toch wist Gábor Király dit op het afgelopen EK met een bijzonder bijgeloof te bewerkstelligen. Op het enorme podium trad hij aan met een lobberige grijze joggingbroek. Király staat al meer dan twintig jaar met deze broek onder de lat en moest er ook niet aan denken om hem in te ruilen voor een hipper model.\r\n\r\nAfgelopen dinsdag stond hij in het middelpunt toen in de 29ste minuut het bordje met zijn nummer omhoog ging. Het einde van achttien jaar interlandvoetbal was aldaar. 108 wedstrijden stond de markante doelman onder de lat bij de Hongaren. De publiekswissel was een eerbetoon aan een zeer bijzondere sluitpost, waardoor hij ook een plekje in deze lijst verdient.\r\n\r\n

\r\n

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!