Het meest opvallende voetbalnieuws van de afgelopen week kwam natuurlijk uit Colombia. Het vliegtuig bevatte de voltallige selectie van de Braziliaanse club Chapecoense. Slechts drie spelers wisten het wrak winnend uit te geraken, waardoor de impact van de crash enorm is. De club was op weg naar Colombia, waar de finale van de Copa Sudamericana gespeeld zou worden. Ook in onze top drie zal er aandacht zijn voor deze vreselijke gebeurtenis. Sterker, de gehele top drie staat in teken van het neergestorte vliegtuig.

1. ERE WIE ERE TOEKOMT

Verschillende spelers, clubs en supporters eerden het elftal van de Braziliaanse club op verschillende wijzes. In Nederland zagen we Braziliaan Eric Botteghin een treffer voor zijn Feyenoord vieren met een kus op de rouwband. Een andere landgenoot in de Eredivisie deed het met het tonen van een shirt, met daarop de tekst ‘Forza Chape’. Hij kreeg hier overigens terecht geen gele kaart voor, waar anderen elders in Europa wel een kaart ontvingen. Een compliment aan arbiter van dienst, Jochem Kamphuis. Door niet op te treden, nam hij deel aan een eerbetoon aan Chapecoense.

2. ATL√ČTICO NACIONAL

Een dag na de ramp kwam het bestuur van Atlético Nacional met een opmerkelijk standpunt. Ze gaven aan dat ze de Zuid-Amerikaanse voetbalbond hadden verzocht om Chapecoense uit te roepen tot winnaar van de Copa Sudamericana. Het is volgens de club de enige manier om de slachtoffers van de ramp te eren. Het gebaar is wat dat betreft prachtig, waardoor we rustig kunnen stellen dat het bestuur van deze club op een positieve manier de aandacht wist trekken en zeker een plek in dit rijtje verdient.

3. GELE KANARIES ZINGEN TOE

Ook de Braziliaanse bond heeft, logischerwijs, de afschuw uitgesproken en leeft mee met de familieleden, club en supporters. Dat willen ze ook nog op een andere manier doen. Door middel van een benefietduel, waarschijnlijk tegen Colombia, wil de bond geld binnen hengelen om de familieleden van de slachtoffers financieel te steunen. Uiteraard een prachtig gebaar. De wedstrijd staat volledig in het teken van de vliegtuigramp en zal eind januari plaatsvinden. Mooi gebaar en zeker een goede manier om de nabestaanden een hard onder de riem te steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!