In een weekend waarin PSV moest tijdrekken tegen Go Ahead Eagles, Nick Viergever opponent FC Twente een handje hielp en Ronald Koeman zijn elftal weer eens zag winnen, vielen er zeker nog andere momenten op. We nemen ze met je door, zodat je na alle mooie treffers, rode kaarten en andere momenten weer helemaal op de hoogte bent. De top drie beginnen we vandaag met een bijzondere prijzenpakker.

1. VERLOREN WINNAAR

\r\n

\r\n\r\nTerwijl de Zuid-Amerikaanse voetbalbond de Copa Sudamerica al schonk aan Chapecoense, heeft nu ook overleden doelman Danilo nog een prijs gepakt. Hij won de door het publiek verkozen speler van het jaar verkiezing. In de halve finale was de doelman de beste man aan de zijde van het door een tragisch vliegtuigongeval getroffen elftal. Hierdoor behaalde de Braziliaanse club de finale van de Zuid-Amerikaanse Europa League. De doelman kreeg 48% van de stemmen, waardoor hij op een prachtige manier een eerbetoon kreeg.\r\n\r\n

\r\n

2. PSV UIT VORM

Een bijzonder fenomeen afgelopen zaterdag in het Philips Stadion. Dat regerend landskampioen PSV momenteel niet goede doen is, bleek afgelopen zaterdag andermaal. Nadat de ploeg van Phillip Cocu pas twintig minuten voor tijd de voorsprong pakte, had de ploeg de nodige moeite om de voorsprong vast te houden. Cocu zag zijn mannen zelfs zo angstig reageren op de voorsprong dat er in de slotfase zelf tijd gerekt moest worden. Een opmerkelijk moment, gezien de verschillen in kwaliteit en statuur tussen deze twee ploegen.

3. RAMOS ALS GELUKSVOGEL

Pinchhitters, goaltjesdieven en topschutters zijn veelal rollen die dankbaar ingevuld worden door spitsen. Ze komen immers op trainingen en wedstrijden het vaakst in scoringsposities. Een logische verklaring. Toch worden sommige verdedigers of zelfs doelmannen een rol als goudhaan toegedicht. Wat te denken van doelman Rogério Ceni, de Braziliaanse doelman ex-doelman van São Paulo? Hij scoorde in de 23 seizoenen 132 keer voor de Braziliaanse grootmacht.\r\nEen andere redder in nood is een tijdje geleden in Madrid opgestaan. Sergio Ramos was al meerdere keren succesvol in de blessuretijd, zo ook in de Champions League-finale van 2014. Afgelopen weekend deed hij het gewoon weer. In de 91ste minuut knikte hij een corner van Toni Kroos achter Deportivo-doelman Przemyslaw Tyton. Laatstgenoemde is overigens bekend van PSV en Roda JC. Ramos liet deze week een tatoeage zetten om de zijn nieuwe kwaliteit te eren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!