Ook het laatste weekend voor de winterstop waren er uiteraard weer opmerkelijke momenten in het nationale en internationale voetbal. Blunderende keepers, falende scheidsrechters en mooie treffers, het voetbal staat bol van momenten die ons boeien. Uiteraard kunnen we niet de winterstop in, voordat we hebben gekeken naar drie opmerkelijke momenten van het afgelopen voetbalweekend. 

1. VRIENDSCHAP IS EEN ILLUSIE

Het Ajax-publiek laat zich zo nu en dan van de slechtste kant zien. Zo hebben we allen wel de incidenten in De Kuip tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle en andere problemen rond de supporters op ons netvlies. Afgelopen weekend stond de topper tegen PSV op het programma en ook nu kwam de groepering niet geweldig in de spotlichten. Oud-Ajacied Siem de Jong werd bij zijn invalbeurt door een groot aantal supporters uitgeloften. De aanvallende middenvelder speelde in het verleden meer dan 150 wedstrijden voor de club uit Amsterdam en had wat dat betreft wat meer krediet verdiend. Zeker gezien het feit dat hij eerst met Ajax contact zocht alvorens hij bij PSV aan de bak ging. In Groningen ging dat afgelopen zondag gelukkig een stuk beter. Jarchinio Antonia scoorde voor Go Ahead Eagles op geweldige wijze tegen zijn oude club FC Groningen. Diep in de tweede helft werd de rappe vleugelaanvaller vervangen en kreeg een applaus van de Groningse supporters. Zo hoort het dus!

2. FOUTJE MOET KUNNEN!

Een fout is absoluut menselijk, zo gaat er niemand foutloos door het leven. Ook arbiters maken zo nu en dan een fout en ook dat is verklaarbaar als je wekelijk op moet boksen tegen zuigende spelers, theatrale schwalbes en andere gemene streken. Spelers, trainers en publiek proberen de dienstdoende scheidsrechter vanaf minuut een te beïnvloeden. Toch maakte Allard Lindhout en assistent Peter Janson wel een opmerkelijk grote fout door een goal van Willem Janssen en onrechte af te keuren. De captain van FC Utrecht kwam bij een vrije trap helemaal achterom lopen, waardoor hij geen buitenspel stond. Sterker, hij had nog zeker drie a vier meter speling. Goed, de arbiter floot en gaf tegenstander Roda JC Kerkrade een vrije trap. Na afloop gaf Lindhout zijn fout toe en weigerde ook nog eens zijn grensrechter af te vallen. Grote klasse!

3.ONTSPRINGT JANS DE DANS?

In Zwolle staan de verhoudingen op scherp. Waar de club na een goed jaar in de Eredivisie onder Art Langeler verder ging met Ron Jans, ging het de goede kant op met de ‘Blauwvingers’. Jans won met zijn club de beker en was een jaar later verliezend finalist. Ook in de competitie ging het de club voor de wind. Toch sprak de trainer afgelopen weekend over een dieptepunt. Dit seizoen wisten de Zwollenaren maar drie van de zeventien duels te winnen en ook afgelopen zondag ging het mis. In Almelo gingen Bart Schenkeveld en Bram van Polen met rood van het veld en was Heracles uiteindelijk met 3-0 te sterk. Ook mentaal vielen een aantal spelers behoorlijk door de mand. Kan Jans het tij nog doen keren of gaat dit PEC een zeer zwaar jaar tegemoet. Het verval is in ieder geval zeer opvallend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!