Uiteraard staat ieder weekend weer bol van fouten, doelpunten en andere opmerkelijke momenten. Het weekend stond niet alleen in het teken van wat er met de bal gebeurde, maar ook zeker wat er zonder bal gebeurde. Zo trappen we de top drie af met een afschuwelijke schop, alleen niet richting de bal. 

1. JARCHINIO ANTONIA / GO AHEAD EAGLES

Misschien is dit wel de snelste speler van de Eredivisie en dat is dan ook direct zijn grote wapen. Na een redelijk mislukt avontuur in Groningen streek de kleine buitenspeler neer op zijn oude ploeg. Go Ahead Eagles bood hem een kans om weer speelminuten te maken.\r\n\r\nAntonia zal echter even moeten wachten op nieuwe minuten aangezien de KNVB hem voor drie wedstrijden waarvan een voorwaardelijk schorste. Deze straf was zeer mild gezien de ernst van zijn actie. Zijn trainer Hans de Koning probeerde hem te beschermen door te beweren dat zijn aanvaller zich inhield. Het zal allemaal, de intentie was overduidelijk. Antonia mag zich in de handjes wrijven met de opgelegde straf!\r\n\r\nBekijk de tackle hierrrrr!

2. SPELERS FC BARCELONA

\r\n

\r\n\r\nLaten we allereerst vooropstellen dat wij het nooit goedkeuren dat ‘supporters’ voorwerpen op het veld gooien. Het is niet alleen oliedom, maar ook nog eens gevaarlijk voor de spelers zelf. In het Estadio Mestella besloten de spelers van FC Barcelona een juich momentje voor de harde kern van de thuisspelende ploeg, Valencia, te houden. Zeer ongepast, aangezien dit naar aanleiding van een succesvol genomen strafschop in de laatste seconde van de tweede helft plaatsvond. Lionel Messi mocht in de 93ste minuut vanaf elf meter aanleggen en deed dat met succes.\r\n\r\nEen Valencia-fan besloot een flesje water in het juichende groepje Catalanen te gooien. Daarop grepen van de acht spelers maar liefst vijf naar het hoofd, terwijl het volgens de beelden niet eens duidelijk is of er ├╝berhaupt een hoofd werd geraakt. Aandachttrekkers!\r\n\r\n

\r\n

3. KASPER DOLBERG / AJAX

Aandacht trekken kan op verschillende manieren. Gelukkig gebeurt dit niet alleen door afgrijselijke overtredingen of kunstig acteerwerk, maar ook door heerlijke treffers. Wat te denken van het doelpunt van Kasper Dolberg. De jonge Deen bewijst dit seizoen zijn klasse door gemakkelijk te scoren en op negentienjarige leeftijd overeind te blijven op het hoogste niveau.\r\n\r\nOok in de klassieker werkte hij zichzelf op het scorebord. Eerst speelde hij Jan-Arie van der Heijden gemakkelijk uit om de bal vervolgens heerlijk over doelman Brad Jones te stiften. Wat ons betreft een heerlijke manier om de ogen op je gericht te krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!