Waar Nederland inmiddels massaal de vlag uitsteekt vanwege de naderende Koningsdag, lijkt de KNVB de vlag al een tijdje zoek te zijn. Na het niet plaatsen voor het WK en een zeer matige start van de EK-kwalificatie, mocht Danny Blind het veld ruimen. Dat leek niet meer dan terecht, al was dit direct het startsein voor de zoektocht naar een opvolger. We zijn vandaag een maand verder en er is nog steeds geen witte rook in Zeist gezien.

 

Louis van Gaal was de topfavoriet, althans, bij het publiek. Hij lijkt een voorstel te hebben afgewimpeld en zou wel in een adviserende rol aan de slag willen. Duitser Roger Schmidt leek de volgende kandidaat op het lijstje van Hans van Breukelen. In maart werd hij ontslagen bij Leverkusen en dus is het enigszins opmerkelijk dat de KNVB hem op het lijstje had staan. Ook door de Duitser kon al snel een streep. De bond lijkt nu bij Henk ten Cate uitgekomen te zijn en ook hij lijkt niet positief tegenover de functie te staan. De KNVB schijnt nu met Dick Advocaat om tafel te gaan. Een ding zou men ongetwijfeld al incalculeren: dit grapje gaat hoe dan ook geld kosten.

De bookmakers (in dit geval Betfair) zien Advocaat als de favorieten en keren je inzet drie keer uit wanneer hij aangesteld wordt als trainer. Volgens de bookmaker zijn Clarence Seedorf, Claudio Ranieri en Arsène Wenger de minst grote kanshebbers. Wanneer een van deze drie coaches als bondscoach wordt aangesteld, gaat je inzet keer 26.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!