Patrick Kluivert was achttien jaar, net als Wesley Sneijder en Clarence Seedorf. Arjen Robben mocht op zijn negentiende aantreden, terwijl Ronald Koeman twintig was. Jonge debutanten in de selectie van Oranje. Danny Blind lijkt een nieuw record te willen pakken.

Bondscoach Blind blijft verrassen

Helaas is verrassen niet altijd positief. Het niet behalen van het EK 2016 na een erbarmelijke kwalificatieronde lijkt er niet voor te zorgen dat Danny Blind voor zekerheid kiest. De bondscoach riep Matthijs de Ligt op en kan daardoor de op twee na jongste debutant in Oranje opleveren.

Opmerkelijk is het zeker. De jonge verdediger speelde bij elkaar krap aan tien wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax en lijkt dus vooralsnog erg onervaren. Het talent beschikt zeker over een hoop kwaliteit, maar zal zeker centraal achterin moeten beschikken over de nodige ervaring. Een wedstrijd op Woudenstein tegen Excelsior is immers van een andere orde dan een zeer belangrijk duel in de kwalificatie voor het WK.

Wat dat betreft is het zeker opmerkelijk dat Blind deze move maakt. De Ligt zal waarschijnlijk niet in de basis starten, aangezien de keuzeheer beter terug kan vallen op de gearriveerde spelers. Mocht Blind daadwerkelijk ervoor kiezen om De Ligt centraal achterin op te stellen, neemt hij een groot risico. Niet alleen vanwege zijn eigen hagje, maar ook met het oog op het al dan niet beschermen van een jonge voetballer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!