Nadat Jens Toornstra zijn tweede treffer voor Feyenoord heeft gemaakt, is de wedstrijd tegen FC Groningen min of meer gespeeld. FC Groningen had weinig aanspraak op een punt of meer in de Kuip en daar zullen de meeste supporters van de Trots van het Noorden vrede mee hebben gehad. Waar men in Groningen ongetwijfeld meer moeite mee zal hebben gehad, is de manier waarop scheidsrechter Serdar Gözübüyük Groninger Juninho Bacuna naar de tribune stuurde. De jonge middenvelder ontving voor een licht vergrijp een directe rode kaart.

Een foutje moet kunnen uiteraard, al kwam daar een bijzondere verklaring van spits Mimoun Mahi bij. Hij stelde dat de arbiter na het geven van de rode kaart zei dat Bacuna er tegen Ajax al af had gemoeten, maar dat hij toen goed wegkwam. Het klopt wel degelijk dat Bacuna destijds van het veld moest verdwijnen, maar dat Gözübüyük toen de situatie verkeerd in had geschat en de middenvelder bestrafte met een gele prent.

Mocht dit verhaal kloppen, dan is het zeer opmerkelijk dat de dienstdoende scheidsrechter dit soort eerdere voorvallen meeneemt in een volgende beslissing. Een scheidsrechter hoort blanco het veld op te stappen en niet bij voorbaat bepaalde spelers al in een ander daglicht te zetten. Iedere overtreding zou los van elkaar beoordeeld moeten worden. Het is wat dat betreft op zijn minst opmerkelijk dat de KNVB geen verder onderzoek gedaan heeft naar dit voorval. Ook daar zal de KNVB ongetwijfeld een eenduidig beleid in hebben.

Het interview met Mimoun Mahi tegenover de camera’s van Fox Sports kun je overigens hier terugkijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!