Vanwege zijn postuur werd de spot met hem gedreven, maar dat lijkt hem weinig te doen. Wayne Shaw, reserve doelman van Sutton United, deed van zich spreken door tijdens het FA-cup duel met Arsenal op de bank een pasteitje weg te eten. Op het eerste gezicht een onschuldig geheel, wat als grap bedoeld leek. Er komt echter nog wat achterweg. Het eten leverde niet alleen een volle buik op, maar kon ook voor leuke bijverdienste zorgen.

Duur pasteitje

In de week naar het duel toe, ontstond in de pers al de nodige reuring omtrent de ietwat te dikke keeper van de bescheiden club. Sutton United, uitkomend op het vijfde niveau van Engeland zou later die week Engelse grootmacht Arsenal ontvangen. Toen de media de selectie van de kleine club gingen doorspitten, kwamen ze al gauw bij de forse sluitpost terecht. Met zijn 125 kilo is dat enigszins niet verwonderlijk. Binnen no time was de 45-jarige reservedoelman uitgegroeid tot cultheld.

Dat Shaw, nadat zijn trainer drie keer had gewisseld, vervolgens een pasteitje naar binnen werkte, leek vooral komisch. Er lijkt toch nog wat achterweg te komen. Wedstrijdsponsor Sun Bets had een weddenschap aangeboden met betrekking tot het eten van een dergelijke snack op de bank van Sutton. De reservedoelman wist hiervan en dus zijn bij de Engelse gokcommissie een aantal alarmbellen gaan rinkelen.

Dat de keeper op de hoogte was van de weddenschap maakt het verhaal nog wat verdachter. Hij gaf in een gesprek met de pers aan dat hij wist dat de weddenschap bestond. Kort daar achteraan vertelde Shaw niet zelf te hebben ingezet op de weddenschap, maar dat er waarschijnlijk wel vrienden en familie een gokje hebben gewaagd. Dit zaakje stinkt daardoor behoorlijk. Mocht er nog wat achterweg komen, zal het voor Shaw een duur pasteitje worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!