Er werd weer volop gescoord, gedronken en gefaald, waardoor we ook dit weekend weer een aantal opvallende voetbalmomenten of personen hebben kunnen selecteren. Na zo’n weekje voetbal duikt er altijd van alles op en kunnen we smakelijk lachen om falende doelmannen, kansen missende spitsen of juist trefzekere aanvalsleiders. Met de laatste categorie starten we deze wekelijkse top drie. 

1. EENS EEN TOPSPITS, ALTIJD...?

Dit leek heel lang niet op te gaan voor Robin van Persie. De succesvolle spits van weleer was het spoor enigszins kwijt en zag niet alleen zijn speelminuten bij zijn club Fenerbahce afnemen, maar ook in het Nederlands elftal was er geen plekje meer voor de routinier over.\r\n\r\nHoe anders is het een week of vier later? RVP kwam de laatste weken weer positief in het nieuws en scoorde afgelopen weekend zelfs twee keer in de beladen derby met Galatasaray. Wanneer je dat lukt, hoef je over positieve aandacht niet meer te klagen. Zijn huidige trainer, Dick Advocaat, vindt zelfs dat Van Persie weer een uitnodiging voor het Nederlands elftal verdient. Misschien is het wat dat betreft maar goed dat Advocaat geen rol meer speelt in technische beslissingen van de technische staf van Oranje.

2. WINE ROONEY

Parallel aan het verhaal van Robin van Persie loopt de carrière van Wayne Rooney. De spits van Manchester United is weliswaar twee jaar jonger, maar is het afgelopen seizoen meer verguist dan opgehemeld. De spits annex middenvelder werd verweten dat hij niet fit is en zijn vormcrisis hielp wat dat betreft ook niet echt mee.\r\n\r\nRooney werd door bondscoach Gareth Southgate echter niet vergeten en dus mocht hij aantreden in de derby met Schotland. Engeland won en dat ging mocht gevierd worden. De spelers genoten van een drankje in het hotel, totdat Rooney het een goed idee vond om nog een bruiloft te bezoeken. De spits verscheen bezopen voor een camera en al gauw lekten de foto’s uit.

3. ROYSTON OP WERELDTOER

Ah, daar is hij weer: Royston Drenthe. De ooit zo volprezen buitenspeler van Feyenoord en op dat moment Jong Oranje, zet zijn zinnen op een avontuur in Kazachstan. Althans, dat beweren de Kazachstaanse kranten. Drenthe stond te boek als een wonderkind en zou na de overstap van Feyenoord naar Real Madrid, Europa gaan veroveren. De inmiddels heeft 29-jarige flankenflitser al vijf maanden geen club meer en ziet het er steeds somberder uit. Waar hij vier jaar geleden nog riep dat hij een terugkeer bij Feyenoord wel zag zitten, lijkt die terugkeer er niet meer in zitten. Drenthe verdient een plekje in de top drie, gezien zijn bliksemstart die strandde in een teleurstellende carrière.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!