Een opmerkelijk moment in de Kuip afgelopen weekend. Nadat Gaston Pereiro PSV op gelijke hoogte had gebracht met koploper Feyenoord, leek de topper in een gelijkspel te eindigen. Toch trok Feyenoord alsnog aan het langste eind, met dank aan Jeroen Zoet én de videoref.

Zoet de mist in

De doelman van PSV zal zich na de wedstrijd nog wel een aantal keer achter de oren hebben gekrabd. Nadat hij na een scrimmage de bal veilig in zijn handen had gevonden, kon PSV opgelucht adem halen. Hier en daar waren wat lichte protesten van Feyenoorders die het vermoeden hadden dat de bal achter de lijn was geweest. Dit was echter niet aan de orde, want mocht het wel het geval zijn, krijgt de dienstdoende arbiter een seintje van zijn horloge.

Het horloge van de scheidsrechter staat in contact met de doellijntechnologie. Dit systeem bekijkt op een bal al dan niet de lijn is gepasseerd. Is dat wel het geval, trilt het horloge en laat het display de tekst ‘Goal’ zien. Tot het moment dat Jeroen Zoet de bal tegen zijn buik drukte, was dit teken nog niet gegeven, wat dus betekende dat er nog niet was gescoord.

De doelman drukte voor de zekerheid de bal stevig tegen zich aan, waardoor het sein ‘Goal’ aangegeven werd. Op het moment dat Zoet de bal steviger vast wilde pakken, lag hij nog achter de lijn, waardoor de bal de lijn passeerde. Na een seconde of tien aan consternatie, wees arbiter Bas Nijhuis naar de middenstip: doelpunt! Een behoorlijk pijnlijk moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!