Valkuil van blind vertrouwen

Op weg naar het stadion van je favoriete club besluit je om nog even in te zetten op een overwinning van jouw club. De club heeft al vier keer niet gewonnen in de eerder onneembare vesting en het kan immers niet weer fout gaan: vandaag zullen ze het tij doen keren. Zonder kunst, vliegwerk en evenmin moeite, wint de opponent met 0-2. Een dikke kater door de zoveelste tegenslag en daarnaast zie je ook nog je zuur verdiende geld in rook opgaan. Men raadt het wedden op je favoriete club veelal af en dat is niet zonder redenen.

De belangrijkste reden om weddenschappen omtrent wedstrijden van je favoriete club links te laten liggen, is het feit dat je een bepaalde bril op hebt wanneer je naar deze club kijkt. Bewust of onbewust zet je de club waar je een voorkeur voor hebt altijd in een beter daglicht. Het is meestal een onbewust proces waar we weinig vat op hebben. De kenners op psychologisch gebied noemen dit de selectieve waarneming. Je hersenen zorgen dat je bepaalde feiten meer, minder of anders waarneemt, waardoor je de objectiviteit naar het twee plan schuift.

”De kenners noemen dit selectieve waarneming”

Zoals een wedder na een korte periode online gokken al snel heeft geschoten, is het juist belangrijk om zeer objectief te zijn wanneer je een succesvolle weddenschap wilt afsluiten. Het is dus van een groot belang dat je geen gekleurde bril draagt, wanneer je succesvol wilt gokken op voetbal.

Daar komt bij dat de resultaten van je favoriete club direct invloed hebben op je weddenschap. Op zich is dat geen probleem, maar dit kan er wel voor zorgen dat je de nasmaak van een nederlaag of een gelijkspel nog wat langer blijft proeven. Je favoriete club verliest niet alleen op een vervelende manier, maar je weddenschap kan ook de prullenbak in. Dubbel verlies dus!

Al met al is het beter om weddenschappen omtrent je favoriete club links te laten liggen en, in hoeverre dat ├╝berhaupt lukt, rustig achterover gaan zitten tijdens de wedstrijden. Pak gerust wedstrijden mee in dezelfde competitie, want waarschijnlijk is de kennis over deze clubs er wel. Tevens kijk je een stuk objectiever naar dit soort duels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!