Clinton of Trump? Wij hebben de gouden wedtip

De Verenigde Staten staat voor een van de vreemdste verkiezingen ooit. Vannacht 00.00 (Nederlandse tijd) sluiten de eerste stembussen en dus zal het niet lang duren tot bekend wordt of Hilary Clinton de eerste vrouwelijke presidente van de VS wordt of dat toch Donald Trump de machtigste man op aarde zal worden. Ook in Nederland kijkt men met argusogen naar de belangrijkste poll van het jaar. Het lijkt er in ieder geval op dat niet alleen de VS, maar ook de rest van de wereld het de komende vier jaar moet stellen met een zeer bijzondere president(e). Uiteraard laten de bookmakers deze kans niet te aan zich voorbij gaan en doen volop mee in het geweld.

De bookmakers zijn wel eensgezind wat betreft de favoriet. Hilary Clinton is door de wedkantoren als absolute favoriet gebombardeerd en dat lijkt terecht. Donald Trump heeft zich bij bepaalde groepen totaal niet populair gemaakt en dat zal hem waarschijnlijk duur komen te staan. Wat te denken van de vrouwen? Momenteel zijn er 102 vrouwen op 100 mannen in de VS. Trump heeft met zijn vrouwonvriendelijke opvatting zich niet populair gemaakt bij deze groep. Laat staan de enorme hoeveelheid Latino’s met stemrecht in de VS. Wat zullen zij over deze kandidaat denken nadat hij zijn plannen om een muur tussen Mexico en de VS te bouwen ontvouwde?

In de bovenstaande tabel is te zien dat de bookmakers vol voor een overwinning van Clinton gaan en dat lijkt niet uit de lucht gegrepen te zijn. Wat dat betreft is het beter om geen geld in te zetten op de nieuwe president(e), maar voor een andere weddenschap te kiezen zoals het opkomstpercentage. Er vanuit gaande dat de opkomst ongeveer gelijk is aan de verkiezingen van 2004, 2008 en 2012, is het wedden op een percentage tussen de 54% en 57.99% zeker interessant. De odd van deze weddenschap staat bij Unibet op 3.75. De bookmaker gaat echter uit van een hoger percentage. Dit komt waarschijnlijk door de ophef en de markante kandidaten. Op een iets hoger percentage – van 58% tot 61.99% – staat een odd van 3.25.

Los van de keuze of je geld inzet op de verkiezingen, is het gehele circus al het bekijken waard. Wellicht zal het tijdstip de Nederlander afschrikken om er eens goed voor te gaan zitten, maar woensdagmorgen ontkom je niet aan de nieuwsberichten over deze enerverende verkiezing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!