Return of investment, wat is het en wat kan je er mee?

RETURN OF INVESTMENT

Dit begrip is voor de ervaren wedder een bekend fenomeen. Eigenlijk is het ROI een controle of je op de lange termijn succesvol bent als wedder. Succesvol betekent niks anders dan of je winst maakt met je weddenschappen, of niet. In dit artikel leggen we in het kort uit wat ROI is en hoe het je kan helpen om je bankroll op te krikken.

Wanneer we Return of investment vertalen naar het Nederlands, krijg je een duidelijke uitleg: wat haal je uit je investering. Oftewel, als je 100 euro stort, hoeveel verdien je daar uiteindelijk mee. Wanneer je dit goed in de gaten weet te houden zul je je keuzes beter afwegen zodat je op een rustige verstandige manier je geld inzet. Als je je money management niet goed op orde hebt, wordt het een warboel aan weddenschappen waarin structuur waarschijnlijk ver te zoeken is.

Eigenlijk heeft dit statistiek puur een controlefunctie voor jou en je weddenschappen. Als je meer weddenschappen zal je ROI steeds betrouwbaarder worden aangezien het om een percentage gaat dat steeds minder zal schommelen.

De bijbehorende rekensom:

ROI: (Uitbetaling x 100)/inzet

Voorbeeld: we zijn begonnen met 150 euro. Na een flink aantal weddenschappen is onze bankroll inmiddels 215 euro. Een leuke winst, maar hoe hoog is ons ROI nu?

(215 x 100)/150= 143.33. Dit zou betekenen dat we onze inzet met ongeveer 143% hebben laten stijgen. Een prachtig percentage.

Het is slechts een handreiking, want ook dit systeem kent zijn nadelen. Bedenk je maar eens dat een pure gok die goed uitvalt, je ROI een behoorlijk vertekenend beeld kan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen comments geplaatst. Wees de eerste!